Hasznos tudnivalók

Hasznos tanácsaink közt ékszervásárláshoz kapcsolódó információk, ápolási tippek, javaslatok segítenek Önnek abban, hogy a vásárolt divatékszer, karikagyűrű, nyaklánc, medál vagy karóra sokáig az eredeti minőségében és ragyogásában lehessen viselőjének kedvelt darabja.

Óra használati tanácsok

Vízmentességre vonatkozó jelölések:

      „Water resistant” vagy „3 ATM” vagy „3 BAR” vagy „30 M”:

Az óra hátlapján olvasható. Jelentése: az óra cseppálló. Esőben, kézmosásnál az óra nem károsodik, de úszásra, zuhanyozásra nem használható! A vizet puha ruhával töröljük le. Soha ne használja az óra koronáját és nyomógombjait, ha az óra vizes!

      „5 ATM” vagy „5 BAR” vagy „50 M”:

Az ilyen felirattal ellátott óra úszásra alkalmas, de merülésre és egyéb vízi sportolásra nem! Soha ne használja az óra koronáját és nyomógombjait, ha az óra vizes!

      „10 ATM” vagy „10 BAR” vagy „100 M”:

Az ilyen felirattal ellátott óra úszásra, vízi sportolásra és nem túl mély vízben felszíni búvárkodásra alkalmas. Az órát sós vízben történő használat után édesvízzel mossa le és törölje szárazra! Soha ne használja az óra koronáját és nyomógombjait, ha az óra vizes!

Búvárkodásra speciális búváróra használatát javasoljuk!

 

Figyelem!

Ha az óra számlapján vagy a hátlapon nem található vízmentességre vonatkozó jelölés, akkor az órát fokozottan óvni kell a nedves környezettől, mert az a szerkezet meghibásodását okozhatja (pl. kézmosás, mosogatás, főzés, mosás, erős izzadás, stb.)!

Vízálló modellek viselése esetén is kerülje a termálvíz, a meleg víz, a szappan vagy tusfürdő használatát, mert ez a tömítések azonnali károsodásához vezethet!

A vízben történő használat előtt mindig győződjön meg arról, hogy a korona és a nyomógombok alaphelyzetben vannak-e és hogy az üveg vagy az óratok nem sérült-e, mert az óra csak ebben az esetben vízálló!

A vízmentesség megóvása érdekében legalább 2 évente ellenőriztesse óráját!

Átlagos használattól eltérő viselés esetén (túlzott izzadás, erősen szennyezett környezet, stb.) a tömítéseket gyakrabban ellenőriztesse!

A bőr- vagy szövetszíjas modellekkel a fürdés és az úszás nem ajánlott, mivel ez a szíj idő előtti, gyors tönkremeneteléhez vezet!

Helytelen csatméret vagy a szíj túlzott meghúzása miatt az igazító korona a kézfejhez nyomódhat, ami beázást, beakadást, szakadást, törést, az óra elállítódását okozhatja!

 

Használati tanácsok:

1. Óvja óráját

-ütődéstől, ütéstől, éles tárgyaktól, csiszolódástól,

-közvetlen, erős mágneses tértől (TV, hangszóró, mikrosütő),

-kiugróan magas (60 oC feletti) hőmérséklettől (soha ne vigye az órát szaunába!),

-a -10 oC alatti, vagy hosszan tartó hideg hőmérséklettől,

-kémiai anyagoktól (kozmetikumok, benzin, szappan, higany, gyógyvíz, túlzott izzadás, stb.), mert a tok és a csat megrongálódhat, elszíneződhet, a tömítés károsodhat!

2. 2-3 év után a tömítések elöregednek akkor is, ha az óráját nem használja. A problémamentes használat érdekében szak-szervizben ellenőriztesse a tömítések állapotát!

3. Az ékszerórákat jellegükből adódóan csak alkalmi viseletre javasoljuk! Egyes modellek speciális díszítő bevonatot kapnak, mely a napi használat során megkophat.

4. Az óra pontos működése 5-35 oC között garantált.

5. Az óratok és a karcsat tisztítását puha, száraz, esetleg enyhén megnedvesített ruhával végezze.

6. Ha bármiféle rendellenességet észlel, azonnal forduljon a szakszervizhez.